منش و روحیات شهدای مسلمان و مسیحی شباهت فراوانی به یکدیگر دارد
منش و روحيات شهداي مسلمان و مسيحي شباهت فراواني به يکديگر دارد

منش و روحیات شهدای مسلمان و مسیحی شباهت فراوانی به یکدیگر دارد

صالحي، در جريان تجليل از خانواده شهيدان «ساکو مجنونيانس» و «سرگون اکويانس بالانجي» اظهار کرد: منش و روحيات شهداي مسلمان و مسيحي شباهت فراواني به يکديگر دارد.
شناسه خبر : 22544 تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۹ زمان انتشار : ۱۸:۴۴

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه‌ای )فهما(، هفدهمین هفته از طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم با تجلیل از خانواده شهیدان «ساکو مجنونیانس» و «سرگون اکویانس  بالانجی» از شهدای شاخص اقلیت‌های دینی شهرستان ارومیه در دوران هشت سال دفاع مقدس، امروز 23 دی ماه با حضور «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و «محمدرضا سوقندی» مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، طی برقراری ارتباط زنده تصویری با استان آذربایجان غربی برگزار شد.

«
سید عباس صالحی» در این نشست طی سخنانی با اشاره به سفری که دو سال قبل مصادف با ایام سال نو میلادی به استان آذربایجان غربی داشت، گفت: علاوه بر این دوسال قبل تر از این نیز زمانی که در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم طی سفری که به ارومیه داشتم با خانواده برخی از شهدای مسیحی و آشوری دیدار و گفت وگو کردم. اکنون نیز به مناسبت فرارسیدن سال نو میلادی این جلسه برگزار شد و در خدمت خانواده دو تن از شهدای مسیحی آشوری و ارمنی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ارتباط میان مردم و اقلیت های دینی در شاخه‌های مختلف ارتباطی محسوس و ملموس بوده و این مهم از آن جهت است که ریشه ما در یک خاک است و همه ایرانی هستیم، خدماتی که پیروان دیگر ادیان در قرن های متوالی به این آب و خاک داشته و دارند ناشی از مساله مذکور است، به هر روی بخشی از میراث فرهنگی و تمدنی ما ایرانیان به نحوی از آنها به یادگار مانده است که به آن افتخار کرده و می بالیم.

وی افزود: بخش دیگری از این ارتباط ملموس در همزبانی است، ما با یک زبان سخن می گوییم و همه می‌دانند و می‌دانیم که همزبانی افق وسیعی از هم‌اندیشگی است، زبان مشترک منجر به ساخت افق و تفکر مشترک می شود،  بنابراین اینکه اکنون با یکدیگر به زبان فارسی صحبت می کنیم و سخن یکدیگر را متوجه می‌شویم به این معناست که در یک اقلیم مشترک تنفس می کنیم.

صالحی با اشاره به وجود تعامل و همدلی میان جامعه مسلمان و جامعه مسیحی ایرانی گفت: در مقاطع سخت و دشوار مختلف این دو همواره در کنار یکیدگر قرار داشتند، در دوره‌های تاریخ ایران و در طول 150 سال اخیر در جنبش مشروطیت و در مقاطعی چون انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس که حضوری پررنگ و همدلانه وجود داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همان طور که اشاره شد، آمار جمعیتی از حضور شهدای مسیحی، ارمنی و آشوری به تناسب با کل جمعیت پیروان ادیان توحیدی، در دوران دفاع مقدس قابل توجه است به گونه ای که رزمندگان پیرو این ادیان درطول هشت سال جنگ تحمیلی و به ویژه جامعه مسیحیان دوش به دوش برادران مسلمان خود جنگیدند و کارنامه طلایی از خود بر جای گذاشتند.

وی ادامه داد: وقتی به تاریخ دفاع مقدس و حضور شهدای پیرو ادیان توحیدی در آن ایام نگاهی بیندازیم متوجه شباهت‌های مشترک با فضای رزمندگان و شهدای مسلمان می شویم، وقتی تاریخ زندگی این شهیدان را مطالعه می کنیم متوجه همان لطافت های روحی و ویژگی های خاص در زندگی شان می شویم و این مساله در واقع همان نکته ای است که در ابتدای مباحث ام اشاره داشت یعنی ریشه در یک آب و خاک داشتن.

صالحی تصریح کرد: زمانی که خاطرات شهدای ارمنی و آشوری را مرور می‌کنیم متوجه نکات متعددی می شویم از جمله شباهت هایی که آنها به ویژگی‌های شهدای مسلمان دارند، افرادی که گاهی حتی تا قبل از رسیدن به سن سربازی داوطلبانه به جبهه های جنگ رفتند چراکه دفاع از این مرز و بوم را وظیفه خود می دانستند.

وی در ادامه به بیان برخی خاطرات شهدای مسیحی و آشوری پرداخت و گفت: در این مجال به چند خاطره بدون ذکر نام این شهدا اشاره می کنم چرا که مباحث  طرح شده در این وصیت نامه ها و خاطرات ویژگی شهدای مختلف در این جامعه است؛ مورد اول از خانواده یکی از شهدای مسیحی است که نقل می‌کند: «فرزندم برای مرخصی آمده بود و اصرار کردم یک روز در تهران بمان چراکه خواهرش در تهران نبود اما فردایش می رسید، اما او پاسخ داد که کار من مین‌یابی است و فشار روی بچه های بیشتر می شود و در نتیجه باید بروم»، این همان روحیه ای است که بارها در فضای دفاع مقدس شنیده ایم و خاطره ای مشابه است میان همه شهدان آن دوران و کسانی که خانه خود را در آن ایام، منطقه عملیات می دانستند.

صالحی افزود: خاطره دوم نیز در مورد هموطن دیگر مسیحی است که خانواده‌اش نقل کردند که قبل از شهادت مجروح شده بود اما به والدین اش از این جراحت چیزی نگفته بود تا مانع برگشت او به جبهه نشوند، او با اینکه تیر ترکش خورده بود اما حتی مرخصی استعلاجی نگرفت؛ همچنین شهید مسیحی دیگری نیز در وصیت نامه خود ذکر کرده بود که به بقال محله 50 تومان بدهکار است. این موارد مشابهت هایی است که میان شهدای مسلمان و مسیحی و ارمنی نمونه هایش کم نیست.‌